'Egymásra hangolva'

Idősek Gondozó Háza

A 42 férőhelyes Idősek Gondozó Háza, mint átmeneti elhelyezést nyújtóintézmény, már 1992 óta nyújt segítséget azoknak az időseknek és a 18. életévüket betöltött beteg személyeknek, akik átmenetileg nem képesek magukról gondoskodni.

Intézményünk Landorhegyen található parkosított környezetben, saját udvarral rendelkezünk. Az elhelyezést 1-2-3-4 ágyas, zömmel teraszra nyíló szobákban tudjuk biztosítani. Mindegyikhez tartozik saját fürdő és WC.

A teraszon a nap melegétől nyáron az időseket a napellenzők védik.

Biztosítani tudunk fűtést, világítást, tisztálkodási lehetőséget, ágyneműt, huzatot, szükség esetén tisztálkodási eszközöket, mosodai szolgáltatást, napi 5x-i étkezést, valamint diétát is.

Ápolást, gondozást szakképzett személyzet biztosítja. Orvosi ellátás folyamatos.

A törvényi előírásnak megfelelően egyes gyógyszereket az intézmény ingyenesen biztosítja.

Gyógyászati segédeszközöket minden esetben az ellátottnak kell fizetnie az 1/2000 SzCsM rendelet 85.§. (5) pontja alapján.

Az intézménybe behozható több váltás felső-és alsóruházat, cipő, papucs, tisztálkodási szerek, ezen kívül hűtő, rádió, tv, óra, gyógyászati segédeszközök, kisebb dísztárgyak.

A behozott tárgyakért felelősséget vállalni nem tudunk, de értékmegőrzésre van lehetőség.

A behozott élelmiszereket 2 közös hűtőben névvel ellátva tudjuk elhelyezni.

Látogatásra minden nap délelőtt és délután is van lehetőség.

A szabad vallásgyakorlat mindenki számára biztosított.

Egyéni igény szerint fodrászt, pedikűröst bárki fogadhat saját költségén.

Az intézménybe legalább 2 hónapja bejelentett zalaegerszegi állandó lakóhellyel rendelkező személy kérheti felvételét, más csak abban az esetben nyerhet felvételt, ha nincs zalaegerszegi kérelmező.

Az ellátási idő maximum 4 hónap lehet, melyet többször lehet kérni. Az intézmény orvosának javaslatára az elhelyezés1 alkalommal, maximum 1 év időtartammal meghosszabbítható.

Az intézményi jogviszony a megállapodástól eltérően megszűnik soron kívül abban az esetben, ha az ellátott több alakalommal súlyosan megsérti a házirendet.

A közgyűlés által hozott szabályzat értelmében nem vehető fel a demens, a pszichiátriai és a szenvedélybetegségben szenvedők.

Az ellátásért fizetni kell a jövedelem 60%-át, maximum az intézményi térítési díj kérhető el.

Eltartási szerződéssel rendelkezők az intézményi térítési díjat fizetik.

Az elhelyezési kérelmet az Idősek Gondozó Házának vezetőjéhez kell beadni, aki gondoskodik az előgondozás elvégzéséről.

Hely ürülése esetén a beadás sorrendjében történik a felvétel, előnyt élveznek azok a kérelmezők, akik sürgősségi kérelmet nyújtanak be. A felvételről a Zalaegerszegi Gondozási Központ vezetője dönt.

Felvételt követően a Zalaegerszegi Gondozási Központ vezetője megállapodást köt az ellátottal és egyben értesíti a térítési díj megállapításáról.

Bővebb tájékoztatást szóban és telefonon is bármikor szívesen adunk.

Címünk: Idősek Gondozó Háza
Zalaegerszeg, Landorhegyi u.13/a tel:92/511-342
Vezető: Dr. Halász Erzsébet
Tel: 92/ 511-343; e-mail: gondozohaz@gkzalaegerszeg.hu

Megközelíthető: 10-es és 11-es helyi járattal: leszállás a volt Ruhagyárnál, valamint a 10C-s helyi járattal: leszállás a Volán telepnél vagy a Ganz iskolánál, autóval a Gasparich út felől célszerű behajtani, a leágazást az út mellett nagy tábla jelzi.

Bemutatkozás   |   Szolgáltatások   |   Aktuális   |   Térkép   |   Galéria   |   Kapcsolat
Copyright © 2008 Idősek gondozóháza - WebMark Hungary